Vyhledej
Tenisový klub Dvůr Králové n. L (TC DK) > Doprava > aktuálně

Uzavírka ulice Komenského v centru města Dvůr Králové (od 17. května do 31. prosince 2023)

Redakce / 18.05.2022, Dvůr Králové nad Labem
Jednosměrná ulice, která umožňuje řidičům vrátit se jednoduše zpět na náměstí TGM, případně do přilehlých ulic, bude po dobu nutnou zcela uzavřena. Důvodem je rekonstrukce přilehlé budovy, bývalé základní školy Komenského, kde žáky vystřídají po nezbytných úpravách a opravách budovy zaměstnanci městského úřadu.

FOTOGALERIE - Rekonstrukce ZŠ Komenského uzavírka ulice

Omezení dopravy i parkování


Jak je uvedeno na webu města, tato ulice bude kvůli umístění zařízení staveniště a prováděným pracím uzavřena od 17. května 2022 po nezbytně nutnou dobu.
Nebude tu ani možné parkovat, pěší budou používat protilehlý chodník.
Do vnitrobloku, kde jsou mimo jiné umístěné garáže aut městského úřadu, bude možné zajet z ul. J. Hory.

Investice za 56 mil. Kč


Ačkoliv je přechodná úprava právu schválena do konce roku, stavební práce jsou plánovány na rok a půl, tedy minimálně do konce roku 2023. Náklady na rekonstrukci se předpokládají ve výši 56 mil. Kč, letos by se mělo prostavět zhruba 30 mil. Kč. Město bude žádat o dotaci z Ministerstva pro životní prostředí, odkud by mohlo získat více než 6,5 mil. Kč na snížení energetické náročnosti rekonstruované budovy. Náročnou investiční akci provede královédvorská stavební firma J. Pišta a spol., společnost s r. o., která vyhrála veřejnou zakázku. Stavbaři nejprve zrekonstruují střechu bývalé školy, dále odstraní podlahové konstrukce, příčky a změní dispoziční řešení budovy. Dojde také k instalaci nových rozvodů, výměně oken a dveří a zateplení budovy. Pro zajištění bezbariérovosti budovy bude vybudována výtahová šachta a instalován výtah. 

Během příprav rekonstrukce bylo třeba přemístit pracovníky, kteří zde dosud sídlili. Pracovníky OSPODu najdou občané dočasně v prostorách městské spořitelny. Přemístěné byly také sklady a se stěhováním počítali také vedoucí vybraných kroužků DDM Jednička, které zde měly zázemí. 

Stěhování se také dotkne v následujících komunálních a prezidentských volbách jednoho z volebních okrsků, který zde měl tradičně svoji adresu. 


Kateřina Sekyrková

Zdroj: mudk.cz





 
Vaše komentáře

Přečteno 1088x